September 25, 2022/Bee

Mjalti është i mirë për gjakun tuaj

Mjalti ndikon në organizëm në mënyra të ndryshme në varësi të mënyrës se si e konsumoni. Nëse mjalti përzihet në ujë të vakët dhe pihet, ai ka një ndikim të dobishëm në numrin e qelizave të kuqe të gjakut. Anemia është një gjendje shëndetësore ku niveli i hekurit në gjak është i pamjaftueshëm dhe kapaciteti i gjakut për të mbajtur oksigjen është i rrezikuar.

Mjalti mund t’ju ndihmojë me këto probleme duke përforcuar kapacitetin e gjakut për të mbajtur oksigjen. Ndërtimi i nivelit të oksigjenit në gjak është jashtëzakonisht i rëndësishëm sepse sa i shëndetshëm është trupi dhe sa lehtë rinovohet varet nga niveli i oksigjenit në gjak.

Mjalti është më i sigurt se sheqeri

Mjalti është një zëvendësues i shkëlqyeshëm që është po aq i ëmbël por edhe i sigurt për t’u konsumuar. Megjithëse mjalti përfshin gjithashtu sheqerna të thjeshta në përbërjen e tij kimike, ai është krejtësisht i ndryshëm nga sheqeri i bardhë sepse përmban rreth 30% glukozë, 40% fruktozë, dy monosakaride ose sheqerna të thjeshtë dhe 20% sheqerna të tjerë kompleks. Mjalti gjithashtu përfshin dekstrinë, një fibër niseshte. Ky kombinim ndihmon trupin të rregullojë nivelet e sheqerit në gjak.

Mjalti është i mirë për praktikuesit e jogës

Për ata që bëjnë praktika joge, konsumimi i mjaltit sjell ekuilibër në kiminë e gjakut dhe rekomandohet shumë. Marrja e rregullt e mjaltit e bën sistemin më të gjallë. Të pish një gotë me ujë të vakët dhe mjaltë në mëngjes para fillimit të praktikës mund të hapë sistemin.

Mjalti është antibakterial dhe antiseptik

Disa studime kanë shqyrtuar gjithashtu se mjalti ndihmon në trajtimin e plagëve. Një studim përdori një mjaltë terapeutik që i ishte nënshtruar një procesi të veçantë pastrimi, i cili shkatërroi të gjitha llojet e baktereve në plagët e pjesëmarrësve në studim. Për më tepër, plagët e infektuara u bënë sterile brenda një jave pas aplikimit të mjaltit. Në mjekësinë tradicionale, një nga përfitimet shëndetësore të mjaltit përfshin trajtimin e infeksioneve të frymëmarrjes.

Mjalti është një ushqim energjik

Një nga përdorimet e rëndësishme të mjaltit në mjekësinë tradicionale është si një përforcues i menjëhershëm i energjisë. Siç u përmend më lart, mjalti përmban shumë lloje të ndryshme të molekulave të sheqerit, veçanërisht glukozë dhe fruktozë. Megjithatë, ndryshe nga sheqeri i bardhë ku fruktoza dhe glukoza kombinohen si saharozë dhe kërkojnë një hap shtesë në procesin e tretjes, në mjaltë, këto dy sheqerna janë të ndara.

Mjalti ndihmon në tretje

Mjalti ndihmon në reduktimin e kapsllëkut, fryrjes dhe gazrave, falë faktit se është një laksativ i butë. Mjalti është gjithashtu i pasur me baktere probiotike ose “miqësore” si bakteret bifido dhe laktobacilet, të cilat ndihmojnë në tretje, promovojnë shëndetin e sistemit imunitar dhe reduktojnë alergjitë. Përdorimi i mjaltit në vend të sheqerit të tryezës është zbuluar se zvogëlon efektet toksike në zorrë të mykotoksinave të prodhuara nga kërpudhat.

Categories:Bee / Honey / Tea
Tags:

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonohu për lajmet javore
Na Ndiqni